پیش از پرداختن به شیوههای موجود جهت نصب و راه اندازی سانترال ، بد نیست نگاهی به ساختار و کارکرد این مجموعه داشته باشیم. در درک کاربرد سانترال، توصیفِ آن به عنوان یک مرکز مخابراتی کوچک میتواند راهگشا باشد. سانترال، پس از نصب و راه اندازی، در اختیار مجموعه شرکت، سازمان و … مورد نظر قرار میگیرد و بدینترتیب امکان برقراری تماسهای گوناگون شهری و داخلی را -توسط تنها یک خط تلفن- به آن مجموعه میدهد.
بعلاوه پس از نصب و راه اندازی سانترال، پرسنل و کادر آن مجموعه میتوانند بدون نیاز به خطوط مخابراتی شهری با یکدیگر تماس برقرار سازند. باید توجه داشت که پس از نصب Central این شکل از ارتباط بدون پرداخت هیچگونه هزینهای برقرار میشود. مزیت دیگر سانترال پشتیبانی یک اپراتور از چندین خط شهری و استفاده از اپراتور گویا است. تنظیم و کنترل شیوههای ارتباطی و اِعمال برخی از محدودیتها در سیستم سانترال امکانپذیر است.5.028
مراحل نصب و راه اندازی سانترال
نصب پست مخابراتی
در این مرحله نصب پست مخابراتی انجام میشود و شناسایی خطوط، مدیریت و نصب هر خط انجام میپذیرد.
آمادهسازی مکان نصب و راه اندازی سانترال
مرحله دوم در پروژه نصب و راه اندازی سانترال ، آمادهسازی مکان نصب این دستگاه است. تمیز کردن و گردگیری محیط کابل کشی، سیم کشی، داکت کشی و در نهایت تعیین نوع سانترال مورد استفاده برخی از اقداماتی است که در این مرحله انجام می شود.
نصب سخت افزاری سانترال
این مرحله از نصب و راه اندازی سانترال اختصاص به نصب کارت خط شهری، نصب کارت داخلی تلفن سانترال، نصب کارت کالرآیدی، نصب دستگاه ضبط مکالمات، نصب کارت دیزا و در نهایت دیگر کارت های ضروری دارد.
انتخاب مکان نصب و راه اندازی سانترال
نخستین گام در آغاز پروژه نصب و راه اندازی سانترال ، تعیین و انتخاب مکان نصب این دستگاه است. در اکثر موارد، محلی برای این کار اولویت دارد که در آن، سانترال در امنیت کامل باشد و ضربهای به آن وارد نشود. سیم کشی آسان، دسترسی آسان برای برنامه ریزی مجدد، امکان تمیز کردن سانترال در طول مدت استفاده و مواردی از این دست نیز در تعیین مکان نصب و راه اندازی سانترال مهم قلمداد میشود.
نصب نرم افزاری سانترال
این مرحله از نصب و راه اندازی سانترال –یعنی مرحله نصب نرم افزاری سانترال-، پس از مرحله سخت افزاری انجام میشود. در مرحله نصب نرم افزاری، برنامه ریزی، همگام سازی و معرفی هر کارت در دستگاه انجام میشود. اجراسازی راهنمای گویا مرحله ای، نحوه تنظیم داخلیها، گروه بندی داخلی سانترال، بستن صفر و دو صفر بند سانترال، تنظیم تایمر در محدود سازی زمان مکالمه تلفن سانترال، اتصال دستگاه فکس و تنظیم یک داخلی برای فکس، راه اندازی سیستم دکت و بسیاری از موارد دیگر در این مرحله انجام می گیرد.
برنامهریزی کد سانترال
در مرحله آخر نصب و راه اندازی سانترال ، اقدامات مورد نیاز جهت برنامه ریزی کد سانترال انجام می شود. این مرحله حتماً میبایست توسط کارشناسان نصب سانترال انجام شود. (انجام این مرحله نیاز به آشنایی با کدهای سانترال و تسلط بر آنها دارد) شناخت کدهای پیش نیاز برای فعال سازی یک قابلیت و یا حذف کد سانترال توسط تلفن مادر و یا نرم افزار، پیشنیاز برنامه ریزی کد سانترال است؛ ازهمین رو امکان انجام این کار –یعنی برنامه ریزی کد سانترال- توسط کاربران عادی وجود ندارد.
نصب سانترال کم ظرفیت
نصب سانترال کم ظرفیت یک نمونه از خدمات نمایندگی سانترال است که تحت شرایط خاص و ویژه ای انجام می شود. سانترال کم ظرفیت یکی از کارآمدترین نمونه های سانترال است که به خوبی در مجموعه های کوچک توانسته پاسخگوی حجم بزرگی از نیازهای مشتریان باشد. قابلیت برنامه ریزی آسان و انعطاف بالای سانترال کم ظرفیت در برنامه ریزی و همچنین قیمت مناسب آن نسبت به کارایی که دارد، سبب شده که بسیاری از مراکز کوچک آن را به عنوان سیستم ارتباطی خود انتخاب کنند. برای استفاده از سانترال کم ظرفیت ابتدا باید آن را به درستی نصب کرد و سپس برنامه ریزی لازم را برای سیستم انجام داد تا بتوان از آن استفاده نمود. سانترال کم ظرفیت به دو روش نصب می شود؛
یکی توسط کامپیوتر و با استفاده از نرم افزار برنامه ریزی مخصوص و دیگری توسط گوشی تلفن؛ مثلا اگر برند پاناسونیک را برای سانترال کم ظرفیت انتخاب کرده اید، از گوشی های مدل KX-T7730 ,KX-T7033 ,KX-T7130 ,KX-T7030 ,KX-T73302 باید استفاده کنید. برای نصب سانترال کم ظرفیت باید با مفاهیمی نظیری CO یا خط های ورودی، JACKیا خط های ارتباط داخلی و … آشنا باشید. باید بدانید که برای نصب سانترال کم ظرفیت سوکت های تلفن به دو مدل سیم بندی می شوند؛ سیم بندی دوتایی و چهارتایی. دوتایی برای تلفن های معمولی و چهارتایی برای تلفن های دیجیتال. برای نصب سانترال کم ظرفیت به ابزاری نظیر دستگاه سوکت زن، مولتی متر، سیم چین و انبردست، دریل به همراه مته مناسب، فازمتر ، پیچ گوشتی چهار سو و دو سو نیز نیاز است.
سخت افزار و متعلقات دستگاه سانترال کم ظرفیت
- پورتRG11
- پورت ورودی سوکت باتری
- پورت USB
- پورتRS232
- پورتBV
- پورت DISA با OGM
- پورت CID
- پورت DPH
- پورت EXT MUSIC
نصب سانترال پر ظرفیت
سانترال پرظرفیت یک نمونه دیگر از انواع سانترال ها است که برای مراکز و شرکت های بزرگ مناسب است. نمایندگی سانترال با استفاده از بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات و ابزارآلات، نصب سانترال پرظرفیت را نیز انجام می دهد. سانترال پر ظرفیت شامل دو مدل TDA و TDE می شود. سانترال های سری TDA نوع معمولی سانترال و سانترال های سری TDE نوع تحت شبکه سانترال با قابلیت های بیشتر هستند. برای برنامه ریزی سانترال ها علاوه بر نرم افزارهای کامپیوتری از تلفن های مخصوص مربوط به هرکدام نیز می توان استفاده کرد. سانترال های سری TDA و سری TDE و البته NS به صورت چند منظوره با داشتن انعطاف پذیری بالا برای افزایش خطوط شهری و داخلی با امکانات بالفعل و بالقوه ، بهترین گزینه برای مراکز بزرگ و متوسط هستند.
مهمترین ویژگی دستگاه های سانترال سری TDE و NS سازگاری کامل با محیط IP است. برای نصب سانترال پرظرفیت نیز تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری خاصی نیاز است. این مدل از سانترال نیز پس از نصب به برنامه ریزی نیاز دارد. بسته به مدل سانترال پرظرفیت و قابلیت های برنامه ریزی آن، کد های برنامه ریزی به سانترال پرظرفیت داده می شود و سپس می توان از سیستم استفاده کرد.
نکاتی چند درباره نصب و راه اندازی سانترال
نصب و راه اندازی تلفن سانترال پس از ارزیابی مکان موردنظر و طی مراحلی چون تعیین مکان نصب سانترال، تهیه نقشه مخابراتی، سیم بندی داخلی و آرایش پست، نصب سانترال و تجهیزات جانبی، انجام تنظیمات سانترال، تعیین طول سیم سانترال TES824 و در نهایت تعیین طول سیم داخلی سانترال های TDA و TDE و NS انجام میپذیرد.
با طی این مراحل، عملیات نصب سانترال به پایان میرسد و کارشناس موظف است آموزش اولیه کار با سانترال و برنامه ریزی این دستگاه را در حد نیاز به کاربر ارائه کند. شما کاربران گرامی در صورت نیاز به سرویسهای مرتبط با نصب و راه اندازی سانترال میتوانید از طریق راههای ارتباطی درج شده در وب سایت با کارشناسان ما تماس بگیرید و درخواست خود مبنی بر نیاز به حضور کارشناس نصب سیستم تلفن سانترال را ثبت نمایید.
مرکز تخصصی نصب و راهاندازی سانترال
مرکز تخصصی نصب و راهاندازی سانترال پایتخت پاناسونیک ارائهدهنده تخصصیترین سرویسهای مرتبط با این دستگاه به متقاضیان است. متقاضیان نصب و راه اندازی سانترال میتوانند از طریق تماس با راههای ارتباطی درج شده در وبسایت و یا از با حضور در مرکز تخصصی سانترال، درخواست خود مبنی بر نیاز به سرویسهای مرتبط با نصب، تعمیر، ارتقا و راهاندازی این دستگاه را ثبت نمایند. متقاضیان نصب و راه اندازی سانترال بد نیست بدانند که مراکز تلفن سانترال در سه نوع، آنالوگ، دیجیتال و تحت شبکهی VoIP قابل راهاندازی هستند.
آنالوگها نسل ابتدایی مراکز تلفن سانترال میباشد که تقریباً دیگر کاربردی ندارند و برچیده شدهاند. در این ساختار به طور کلی از سلکتور یا رله استفاده میشد و امکانات محدودی را در اختیار کاربران قرار میداد. کاربران در این ساختار به دلیل حجم بالا و سیستم مکانیکی تجهیزات، با میزان خرابی فراوانی روبه رو میشدند. در برخی از مراکز سانترال نیز از VoIP استفاده میشود. در این نوع از مراکز تلفن سانترال از تکنولوژی شبکه های کامپیوتری استفاده گردیده است.